lauantai 15. heinäkuuta 2017

ERJ tarinakisat 3

Kisainfoa, sääntöjä, rajoituksia
- Kilpailut järjestetään 31.08.2017
- Ilmoittauduttava viimeistään 15.08.2017
- Kilpailupaikka & järjestäjä on Erkinheimot
- Vastuuhenkilö on Oresama (VRL-02753, neovisual@veritiara.org)
- Tulokset ratkaistaan tarinoiden perusteella. Tuomarina toimii Mikaela.
- Osallistumalla annat luvan julkaista tarinasi tällä sivulla.

- 5 hevosta / ratsastaja / luokka
- 2 luokkaa / hevonen / kisa
- 50 osallistujaa / luokkaOsallistuminen
- Osallistumiset mailitse, kisaposti@veritiara.org
- Otsikoi näin: ERJ tarinakisat 3
- Tarkalleen seuraavassa muodossa helpottaaksesi järjestäjän työtä (ole kiltti äläkä lisää tageja)
Luokat 0 ja 0
Ratsastaja (VRL-tunnus) - Hevonen VH-tunnustarina

- Väärin ilmoittautuneet hylätään.
- VH-numero ei ole pakollinen 
- VRL-tunnus on pakollinenLuokat

1. 100cm
2. 140cm
3. 150cmTarinoinnin tehtävänannot

1. 100cm
Näet ennen kisapäivää unen, jossa olet taas alakouluikäinen ja ensimmäisissä leiri- tai pikkukisoissasi. Ratsunasi toimii oma tuttu hevosesi. Oliko unesi ihana ja jännä, kauhea painajainen, vai jotain siltä väliltä? Kerro unestasi tai kirjoita tarina sen tapahtumista. 

2. 140cm
Alle on kirjoitettu tarina, joka koostuu pelkästään koruttomista päälauseista. Muokkaa tarinaa ohjeiden mukaan. Valmiiksi annettuja lauseita ei saa muokata (isoja alkukirjaimia saa vaihtaa pieniin tarvittaessa), eikä virkkeitä saa lisätä.
(Virke = isosta alkukirjaimesta pisteeseen. Virke koostuu pää- ja sivulauseista.)
a) Vaihda Kyösti-sanojen tilalle oman hevosesi lempinimi.
b) Lihota virkkeitä lisäämällä määreitä ja/tai lauseita virkkeen sisään, esim:
Kyösti laukkasi. -> Raihnainen, jo harmaantunut, mutta silti minulle niin tosi rakas Kyösti laukkasi voimakkain askelin kohti estettä, eivätkä edes tuulenpuuskat haitanneet sen menoa.
Luokan voittaa sujuvin ja mielenkiintoisin tarina, eikä se tarina, jota on lihotettu väkisin eniten.
TARINA:
Ratsastin Kyöstillä kohti estettä. Kyösti laukkasi. Se oli iloinen. Esteellä ponnistimme. Laskeuduimme. Sitten suuntasimme kohti seuraavaa estettä.

3. 150cm
Mistä on hyvä kilparatsu tehty? No hyvästä käsittelystä ja koulutuksesta! Kerro, miten olet kouluttanut tai valmentanut hevostasi. Teksti voi olla esimerkiksi valmennus, tarina siitä miten hevosesi opetettiin kantamaan ratsastajaa, tai jonkin yksittäisen metodin tai koulutustilanteen kuvaus. Tuomari palkitsee sujuvasta tekstistä, hyvistä vinkeistä ja hevosen asianmukaisesta kohtelusta.Tulokset


1. 100cm

1.Oresama (VRL-02753) - Soittakaa Paranoid

Laukkasin Noidan selässä kerran kentän ympäri satulassa hölskyen ja Noidan jättimäisen kaulan yli katsoen. Oln kahdeksanvuotias ja erittäin etevä, joten innokkaana ohjasin tutun mustan ratsuni ensimmäiselle esteelle. Se hyppäsi, ja levitti siipensä, jotka sillä oli aina ollut. Hyppy oli suuri ja tuntui samalta kuin huvipuiston hurjimmat laitteet. Vähän horjahdin, mutta pysyin ison hevosen selässä ja laskeuduimme höyhenkeveästi kentälle. Oli pakko vilkaista, näkivätkö muut lapset ja opettaja, miten hienosti menimme!
Toinen este oli edellistä isompi, ainakin viisi metriä korkea, mutta Noita laukkasi päättäväisesti sitä kohti. En olisi sittenkään halunnut hypätä, joten kiristin ohjia ja yritin ohjata hevosta pois. Se ei kuitenkaan pysähtynyt, vaan ponnisti, levitti mustat nahkasiipensä ja alkoi lentää - tallin kattoa korkeammalle menimme ja sitten minä putosin. Putoaminen jatkui ja jatkui ja jatkui ja maa ei tullut koskaan vastaan, ja Noita lensi aina vain korkeammalle...
Hätkähdin hereille, kun putosin omaan sänkyyni hikisenä ja sydän hakaten. Katsoin kelloa kännykästä: vielä kaksi tuntia aikaa nukkua ennen kuin olisi noustava ja pakattava Noita autoon kisoja varten.


2. 140cm
1. Oresama (VRL-02753) - Indian Jewel VH17-031-0167
Ahdistuneena ratsastin Dianalla kohti estettä sydän hakaten ja kädet täristen, vaikka olimme kotioloissa selviytyneet samanlaisista radoista kymmeniä kertoja tyylipuhtaasti. Uskollinen, luotettava Diana laukkasi tasaisesti ja rauhallisesti, koska sitä ei pelottanut edes minun jännitykseni. Se oli iloinen ja voitonvarma, ja se piti korviaan tötteröllä, koska niin rakasti kilpailuja. Esteellä ponnistimme yhdessä ja minä unohdin kokonaan pelätä. Laskeuduimme hallitusti perhosenkeveän lentomme jälkeen. Sitten suuntasimme sulavassa yhteistyössä kohti seuraavaa, isompaa estettä tällä kertaa molemmat yhtä innokkaina.


3. 150cm
1. Oresama (VRL-02753) - Early Morning Madness VH17-031-0164
Naksutinkoulutus ei ole tyypillisin tapa opettaa hevoselle uutta, vaikka se onkin koko ajan yleistymässä. Koiramaailmassa se on sen sijaan tuttu juttu. Minä olen kouluttanut naksuttamalla kaikenlaista: koiria, kesyrottia, marsuja, lampaan - ja nyt Mamaa. Aloitimme tietenkin opettelemalla, että naksahdus tarkoittaa aina palkkaa. Siihen hevonen on helppo ehdollistaa toistolla: naks ja nami, naks ja nami. 
Kun naksautuksen merkitys oli Mamalle tuttu, opettelimme kaikenlaista oikeasti hyödyllistä, kuten sen, että haluan hevosen seisovan paikoillaan, kun nousen sen selkään. Kun se seisoo, se kuulee naksahduksen, joka tarkoittaa namin tulevan pian. Samalla tavalla se on oppinut ottamaan itse kuolaimensa tarjottaessa ja muita helppoja juttuja. Naksuttamista on sovellettu harjoitteluvaiheessa jopa hyppäämiseen, ja se on toiminut aika hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti